Felmondhatunk a munkavállalónak egy facebook bejegyzés miatt?

Mára teljesen természetessé vált, hogy internetes fórumokban és közösségi oldalakon különböző témákhoz, hírekhez rendszeresen hozzászólunk, pozitív vagy akár kritikus véleményünknek is hangot adunk. 

Megeshet viszont, hogy a munkáltató nem nézi jó szemmel az internetes aktivitásunkat, mert úgy találja, hogy a nyilvánosan is olvasható, nagy közönség számára elérhető fórumbejegyzések, facebook és twitter posztok alkalmasak lehetnek arra, hogy veszélyeztessék vagy sértsék a munkáltató jó hírnevét, illetve másokra nézve sértő, durva és megalázó megjegyzéseket tartalmaznak. 

Meddig terjed a munkavállaló véleménynyilvánításhoz való joga és hol vannak a határok? Megalapozhatja-e egy facebook, twitter vagy bármilyen egyéb internetes bejegyzés a munkaviszony megszüntetését?

A kerekasztal-beszélgetés vendége dr. Fábián Zsolt ügyvéd és munkajogi szakjogász, az Erős Ügyvédi Iroda Squire Patton Boggs (US) LLP partnere és munkajogi csoportjának vezetője, valamint dr. Goda Mark ügyvéd és munkajogi szakjogász, a Goda Ügyvédi Iroda alapítója.

A teljes interjút itt olvashatja el.